ЕБРР

Президент Республіки Узбекистан Шавкат Мірзійоєв провів зустріч із президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Оділь Рено-Бассо, яка прибула до Узбекистану для участі в роботі Ради іноземних інвесторів та Самаркандської конференції щодо взаємопов'язаності між ЄС та Центральною Азією.

Розглянуто поточний стан та перспективи розширення плідної співпраці з ЄБРР.

Глава держави із задоволенням зазначив, що за останні шість років взаємодія Узбекистану з цим авторитетним фінансовим інститутом вийшла на безпрецедентний рівень. Банк є одним із основних партнерів Узбекистану у реалізації важливих соціально-економічних програм.

Відбувся обмін думками щодо подальшого розширення взаємовигідного партнерства у таких пріоритетних напрямках, як запровадження механізмів державно-приватного партнерства, реалізація проектів ДПП в енергетиці, транспортно-логістичній сфері, охороні здоров'я, освіті та житлово-комунальному господарстві, а також у галузі «зеленого» розвитку та підтримки жіночого та молодіжного підприємництва.
Оділь Рено-Бассо дала високу оцінку соціально-економічним реформам, що проводяться в країні, і висловила готовність до нарощування плідної співпраці.
Обговорено також практичні аспекти підготовки до проведення наступного року чергового Щорічного засідання Ради керуючих Банку у місті Самарканді.
За підсумками зустрічі досягнуто домовленості щодо прийняття спільної Дорожньої карти, яка передбачає конкретні заходи щодо зміцнення співпраці країни з ЄБРР.