Olimpiya shaharchasiПрезидент Республіки Узбекистан Ш. Мірзійоєв 9 листопада взяв участь у церемонії закладання першого каменю у будівництво об'єктів Олімпійського містечка у Ташкенті.
Олімпійське містечко прийме у 2025 р. Азіатські ігри та Азіатські Пара-ігри серед молоді з 45 країн, які змагатимуться майже у 20 видах спорту.
Вартість проекту складе понад $289 млн. Площа містечка – 100 га, де буде збудовано легкоатлетичний та футбольний стадіон на 10 тис. місць, 6 критих та 7 відкритих спортивних споруд, палац водних видів спорту, велотрек, комплекси єдиноборств, командних видів спорту. Після проведення змагань на території комплексу розмістяться Міністерство розвитку спорту, спортивні федерації та Державна академія спорту Узбекистану.
Комплекси будуть доступні мешканцям для зайняття спортом.
Слід зазначити, що останні роки Узбекистан став популярним місцем організації масштабних спортивних заходів. Зокрема у 2021 р. у Ташкенті було організовано чемпіонат світу з важкої атлетики, а у 2022 р. – чемпіонат світу з дзюдо. У 2023 р. Узбекистан прийме у себе чемпіонат світу з боксу та інші континентальні турніри.
За останні 5 років на популяризацію спорту та підтримку спортсменів в Узбекистані направлено понад $360 млн, введено в експлуатацію 118 та реконструйовано 110 великих об'єктів.