EU UZ

17-18 листопада 2022 р. у м. Самарканд відбудеться міністерська зустріч у форматі «Європейський Союз – Центральна Азія» та Міжнародна конференція «ЄС – Центральна Азія» щодо взаємопов'язаності: «Глобальні ворота» для сталого розвитку».
У заходах візьмуть участь глави зовнішньополітичних відомств країн Центральної Азії, Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, високопосадовці держав-членів ЄС, міжнародних фінансових інститутів та приватного сектору, експерти, а також представники громадянського суспільства.
У рамках міністерської зустрічі планується обговорити актуальні питання подальшого розвитку взаємодії між країнами Центральної Азії та ЄС у сферах економіки, торгівлі, інвестицій, довкілля, водних ресурсів, клімату, а також у сфері протидії сучасним викликам та загрозам.
На полях міністерської зустрічі відбудеться перший Молодіжний форум «ЄС-ЦА».
У свою чергу Міжнародна конференція спрямована на розвиток співробітництва ЄС та країн Центральної Азії з метою просування стійкої взаємопов'язаності відповідно до ініціативи ЄС «Глобальні ворота», вироблення скоординованих заходів на підтримку «зеленого» розвитку та відновлення від наслідків пандемії COVID-19.