MFA

У період із 1 по 3 листопада голова зовнішньополітичного відомства Німеччини відвідала Узбекистан з офіційним візитом.

У рамках поїздки відбулися зустрічі з Президентом Республіки Узбекистан та міністром закордонних справ В.Норовим для обговорення питань реалізації спільних проектів
Зокрема, висока гостя відвідала Ташкентську та Самаркандську області, де відвідала текстильну фабрику, центр допомоги жінкам, а також школу з поглибленим вивченням німецької мови.
У ході зустрічі з Президентом Республіки Узбекистан особливу увагу приділили питанням подальшого розширення узбецько-німецького багатопланового співробітництва.
Наголошено на важливості продовження продуктивних обмінів та консультацій на рівні зовнішньополітичних відомств двох країн, ефективного залучення механізмів підтримки спільних ділових ініціатив та бізнес-проектів, проведення культурно-гуманітарних заходів.
Сторони висловили задоволення зростанням показників взаємної торгівлі та інвестицій. З початку 2022 р. товарообіг зріс на 45%, обсяги залучених інвестицій за підсумками року становитимуть до 1 млрд. євро. 

А. Бербок підкреслила прихильність Німеччини до всілякої підтримки програми демократичних перетворень та соціально-економічних реформ у Новому Узбекистані.