dmf zakat 400x300

Впровадження інноваційних ідей і технологій в аграрний сектор, що дозволяє максимально автоматизувати сільськогосподарську діяльність, є одним з ключових напрямків державної політики республіки в сфері сільського господарства.

Яскравим прикладом проведених агрореформ є затверджена Президентом Республіки Узбекистан Ш.М.Мірзійоєвим Концепція розвитку водного господарства Узбекистану, що припускає реалізацію широкомасштабних робіт з розвитку іригації, поліпшення водогосподарської інфраструктури та меліоративного стану зрошуваних земель.

З метою реалізації положень документа і залучення передових технологій в сільськогосподарський сектор, в Посольстві Республіки Узбекистан в м.Києві проведено зустріч з представниками ПАТ «Завод Фрегат» - керівником бізнесу підприємства Херувимовим Артуром Володимировичем і начальником відділу продажу сільськогосподарської техніки Пославським Андрієм Юрійовичем.

Необхідно відзначити, що «Завод «Фрегат»є відомим виробником сільськогосподарської техніки для зрошення земельних ділянок.

В ході зустрічі відбулося обговорення перспектив відкриття в Республіці Узбекистан виробництва з випуску самохідних дощувальних машин: техніки нового покоління, оснащеної системою низьковисячих дощувальних апаратів, автоматичної програмою Smart-управління. Варто підкреслити, що дане обладнання може працювати на ділянках різної площі, зі складним рельєфом і різним рівнем родючого шару, з огляду на особливості землекористування Узбекистану.

В ході зустрічі була досягнута домовленість про вивчення питання реалізації інвестиційного проекту в даній сфері з урахуванням особливої ​​актуальності впровадження інноваційних рішень, які сприятимуть поліпшенню меліоративного стану зрошуваних земель, інтенсифікації сільськогосподарського виробництва та поліпшення кількісно-якісних показників агропідприємств республіки.